VM i Planica: Nordmennene dominerte 30 km sammenlagt. Polet doblet

Kruegers tid var 1:09:40,3. Den andre Klaebo var 12,2 sekunder tregere, mens Roethe var 14,1 sekunder bak vinneren. Fjerdeplassen ble tatt av en annen nordmann – Paal Golberg, som oppnådde tiden 1:10:26,2.

Følgende steder ble klassifisert av svenskene: William Poromaa og Calle Halfvarsson.

Sveitseren Cyril Faehndrich endte på 45. plass og var den siste rytteren som ikke ble rundet. Bryja var på topp 10 det meste av løpet, men ble forbigått på siste runde.

Krueger ble verdensmester for første gang i karrieren, selv om han for to år siden vant to sølv- og en bronsemedalje ved mesterskapet i Oberstdorf. Nordmannen gjentok suksessen med de olympiske leker i PyeongChang, hvor han også vant 30 km kombinert.

«Å bli verdensmester er noe fantastisk. Det er vanskelig å tro. Jeg gikk glipp av denne gullmedaljen. Drømmen min har gått i oppfyllelse. Det er en fantastisk følelse,» sa den glade vinneren til Eurosport.

«Det var vanskelige forhold på strekningen. Fra begynnelsen var det et krevende løp» – vurderte nordmannen.

Klaebo på sin side vant den andre medaljen i Planica, da han triumferte på sprinten torsdag. Den 26 år gamle nordmannen har allerede vunnet ni VM-medaljer, inkludert sju gull.

Roethe, på sin side, vant den sjette medaljen i arrangementet av denne rangeringen, inkludert den tredje bronsen.

Kvinnenes kombinertrenn går lørdag i Planica.

Resultater av 2×15 km kombinert løp for menn

1. Simen Hegstad Krueger (Norge) 1:09:40,3