Fotball: ManCity skader Bayern, Benfica fanget av Inter

Fotball

ManCity skadet Bayern, Benfica fanget av Inter

Pep Guardiolas lag gjorde det bra mot München (3-0), i den første etappen av Champions League-kvartfinalen. Benfica er på randen av eliminering mot milaneserne (0-2).

Lagt ut

Den sveitsiske målvakten Yann Sommer foran Jack Grealish

AFP

«Disse kampene spilles ofte på detaljer.» Den ferdige setningen som er gjentatt så mange ganger av spillere og trenere under intervjuer eller av konsulenter på TV-apparater – og ikke bare i fotball – har nødvendigvis en kjerne av sannhet, og spillet mellom mancunians og bayere har det. ringte kaldt tilbake mellom 26. og 27. spilleminutt. Fordi Bayern kunne ha åpnet scoringen, men det var til slutt City som tok ledelsen på resultattavlen noen sekunder senere. Resten av kvelden ble snudd på hodet.

Rett før en halvtime var faktisk Musiala sikker på å score, og ganske mange Bayern-fans var uten tvil allerede oppe i stua. Når en spiller av hans tekniske kvalitet befinner seg 10 meter fra motstandermålene, treffer det jevnlig blink. Tyskeren slo hardt og skinnet så ut til å være på vei inn i nettet, ved den nærmeste stolpen. Men en fot fra Ruben Dias, som strakte seg i full lengde på grensen av splittene, avviste forsøket.

I prosessen prøvde Rodri lykken fra 22 meter, etter å ha slettet denne samme Musiala. Det var hans 36. skuddforsøk i karrieren i Champions League, det 7. på mål i hans liv på dette nivået og hans aller første mål i C1. Fordi sfæren tok retningen mot takvinduet til Sommer, som ikke kunne gjøre noe, midt i en opprørt kveld for ham. Den sveitsiske målvakten viste sin virksomhet foran Haaland (22.), klarte et mirakel mot Gündogan (34.), et fint trykk foran Dias (57. og 86.) og et fingertuppavvik mot Alvarez (76.). Men han fant også nesten opp en målknekk mot den norske cyborgen på 14. og hadde fortsatt problemer med fotarbeidet på 50.

Ved pause, og det er sjelden nok til å bli fremhevet på Etihad Stadium, var det Thomas Tuchels falanks som hadde ballen oftest (54 % etter 90 minutter). Men bortsett fra å redde Dias, trengte ikke Ederson å møte et eneste skudd på mål. Hans første redning kom etter 43 sekunder etter pause på et forsøk fra Sané, og den andre, i den 49. mot sønnen til Souleymane, den tidligere Lausanne-Sport, var rett og slett overdådig. Som den 54., dessuten fortsatt foran den tidligere Citizen.

Bayern hadde kommet sterkt tilbake og kunne ha fortjent å utligne, men Upamecano bestemte noe annet. Den franske forsvarsspilleren glemte seg selv i det 70. minutt, og mistet ballen foran 16-meteren. Grealish kom seg, serverte Haaland, som for en gangs skyld ble til en avgjørende pasning. Nordmannen tilbød kaviar til Bernardo Silva, som doblet ledelsen. Seks minutter senere trengte ikke Haaland noen for å sette på nr. 3 og redusere sjansene for et comeback om åtte dager, da han returnerte til Tyskland.

I Lisboa gikk Benfica i fellen fra Inter (0-2) og tapte for bare tredje gang denne sesongen, det andre tapet på få dager etter tapet som ble innrømmet sist fredag ​​mot Porto i ligaen (1-2). Portugiseren falt på Transalpine perfekt på plass og som visste hvordan de skulle utnytte de få kontringene som var tilgjengelig. Målvakten deres Onana skal også krediteres med en veldig god omtale, spesielt takket være hans intervensjon foran Rafa Silva på den 15.

Milaneserne gjorde en første forskjell i den 51., takket være en inspirasjon fra Bastoni. Sistnevnte målte krysset sitt perfekt, som Barella slo inn i det lille nettet til Vlachodimos. Utslagsstøtet for Roger Schmidts tropper kom 8 minutter før tiden, etter at VAR tilbød en hard straffe for en håndball fra Joao Mario. Lukaku nølte ikke med å gi laget sitt en to-stegs ledelse før returkampen.