Nordlysjakt med kamera

Ønsker du å kombinere ferie og lære deg bruke kameraet rett? I et helt fantastisk rått og fotogent landskap tar vi deg med på jakt etter det arktiske lyset, ørn, oter, reinsdyr og elg. Om forholdene er gode vil også det magiske nordlyset vise seg fremfor linsen. Vi kombinerer workshop og utendørsfototurer med sterke opplevelser god mat og hyggelig samvær. Ute på turen vil vår egen fotograf og guide hjelpe deg med riktig kamerainnstilling og motivsøk. Vi arbeider i små grupper som gjør det mulig å ta hensyn til hver enkelts behov, nivå og interesser.

Kurs
21.03.201710:26 Ann Karina Jakobsen

Under veiledning av en erfaren fotograf og villmarksguide lærer du i en av de vakreste områdene i verden grunnleggende og avanserte teknikker for landskaps-, nordlys- og villmarks fotografering. Det blir noen intense fotodager for den som vil ekspandere sine ferdigheter i dramatiske omgivelser. Huset på yttersiden er omringet av vill, uberørt natur og dyreliv og her er muligheten for at nordlyset danser fremfor kameralinsen din er stor

Nordlysfotograf og villmarks guide Ian Robins sørger for faglig påfyll både innendørs og utendørs. Du får inspirasjon gjennom presentasjoner og forelesninger, bildekritikk, foto-demonstrasjon i det fri, diskusjoner og sosialt samvær. Vi jobber med forskjellige teknikker og tema, slik at den enkelte kan utvikle seg gjennom nye erfaringer og kunnskap om komposisjon, teknikk bildebehandling, lys, tanker og refleksjoner rundt fotografering av dyr, landskap og lys.

Små grupper gir oss mulighet til individuell oppfølging og tilbakemelding, slik at både nybegynnere og mer erfarende fotointeresserte kan delta.

Vi bor på Huset på Yttersiden, som er et sjarmerende sted helt i sjøkanten mellom fjell, fjord og holmer på yttersiden av Vesterålen. Ca. 60 km fra Sortland hvor vi henter våre gjester enten på Flybussen eller på Hurtigrute kaia.

Kursinnhold

  • Komposisjon og oppbygning av bilder
  • Det tekniske med blender og lukker, generelt om kameraets innstillinger
  • Teknisk kvalitet i bildene
  • Inspirasjon og kreativitet
  • Landskap., dyr- og nordlys fotografering m.m. (Ørn, lys, landskap)
  • Makro og detaljer
  • Noen teknikker for mer spennende bilder (Bruk av blitz, panorering)
  • Bildebehandling på skjerm
  • Individuell tilpasset undervisning etter behov m.m.

Hver enkelt får gode muligheter til å spørre om ting direkte med kursleder mens vi er utendørs og tar bilder. Det blir lagt stor vekt på gjennomgang av deltakernes bilder etter dagens foto. Fotograf Ian Robins er engelsk men snakker også norsk og tysk.

Forhåndskunnskap: I utgangspunktet kan hvem som helst med et digitalt kamera delta. Det gis hjelp til de som ikke mestrer de mest grunnleggende ting med et kamera. Det er en fordel med et såkalt speilreflekskamera, men ikke påkrevet. Vi har kamera og utstyr til utleie om ønskelig.

Det blir turer ut i båt for å fotografere ørn på kloss hold. Alt etter lys og værforhold blir det flere utflukter til noen av de mest fotogene plassene på yttersiden.

Velkommen til en intensiv og lærerik foto reise!

Fakta

Ta med klær etter forholdene. Vi jobber ute i felten uansett vær.

Reisedatoer:

Nimm mit uns kontakt auf!

Andre reiseterminer på forespørsel mulig.

Ian Robins, er din guide og fotograf som snakker norsk, engelsk og tysk. Se hans bilder på www.facebook.com/Ringstadsjohus.

BOOKING OG INFO 

Base:  Huset på Yttersiden, Ringstad www.yttersiden.no

Fotograf Ian Robins:  www.facebook.com/Ringstadsjohus

Booking på tel.  + 47  90640591 eller per mail hos karina@yttersiden.no

NORDLYS PÅ YTTERSIDEN
INGA-SAMI-SIIDA
FOTOKURS
AURORA
ØRNESAFARI